Međedović nikako da se vrati na pobednički kolosek: Teniser poražen na startu čelendžera u Finiksu

Nastavlja turneju u Americi

13.03.2024. 13:10
  • Podeli:
Hamad Medjedović-64b7f068238f5.webp Foto: Peter Schneider/Keystone via AP/Tanjug

Srpski teniser Hamad Međedović poražen je na otvaranju čelendžera u Finiksu od Francuza Pjera Benoe rezultatom 2:1, po setovima 5:7, 6:4, 6:3.

Mladi srpski teniser je završio 2023. sa sjajnim uspehom osvajanjem "Nekst Džen" turnira, završnog mastersa za igrače do 21 godine u Džedi, ali 2024. za sada, definitino nije dobro počela po Novopazarca, pošto nikako ne uspeva da se vrati na pobednički kolosek. 

Međedović je nakon osvajanja Nekst Džen turnira, u kvalifikacijama za Australijan open poražen u drugom kolu od Jordanca Šalbaja, koga je savladao u Džedi, a onda je usledila bolest koja ga je sprečila da igra na Dejvis kupu protiv Slovačke u Kraljevu, potom je otkazao vajld kard u Roterdamu, preskočio kvalifikacije u Dohi i Dubaiju i vratio se u Indijan Velsu, ali je odmah ubedljivo poražen od Francuza Grenijea.

Iako je imao nesrećan početak godine, planira da ostane u Americi i nastupi na kvalifikacijama za masters u Majamiju, gde se nada povratku na pobednički kolosek.

Finiks spada u najvišu kategoriju čelindžera kreiranu da se održavaju u drugoj nedelji mastersa koji traju oko 12 dana. Nagradni fond je 225.500 dolara, a pobednik dobija 175 poena. Žreb je veoma jak, a svi nosioci su iz prvih 100 na svetu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()