Popirin se borio ali preko puta je najbolji svih vremena: Novak Đoković u osmini finala Vimbldona

Rival u narednoj fazi će mu biti Rune

06.07.2024. 22:38
  • Podeli:
novak djokovic AP PhotoMarkus Schreiber-6689a7301da56.webp Foto: AP PhotoMarkus Schreiber

Srpski teniser Novak Đoković savladao je  Alekseja Popirina sa 3:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:4 i 7:6 (7:3) i plasirao se u osminu finala gde će mu rival biti Danac Holger Rune.

Popirin je odlično servirao u prvom setu, i ne samo to, nego je u sedmom gemu uspeo da napravi brejk koji je i presudio u tom delu igre za 6:4 u korist Australijanca. U drugom setu je brzo stigao do brejka, poveo je sa 4:1 i tu prednost je zadržao do kraja seta, do konačnih 6:3.

Sličan razvoj događaja i u trećem setu, s tim što je Nole već u prvom gemu napravio brejk i zatim je bez većih problema održavao prednost.

Poveo je sa 2:1 u setovima, a kada je u četvrtom pri rezultatu 5:5 imao tri vezane brejk-lopte, izgledalo je da će vrlo brzo završiti posao, ali se Popirin nije predavao.

Uspeo je Australijanac da se izvuče iz teške situacije, doduše i Novak mu je pomogao jednom svojom velikom greškom.

Četvrti set je ušao u taj-brejk. Naš teniser je na vreme stigao do ''mini-brejka'', poveo je sa 3:2 i imao servis, a pred promenu strana osvojio još jedan poen za ''plus dva''.

Tu prednost je zatim i dodatno uvećao, a zatim i priveo meč kraju u svoju korist.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()