Tužna godišnjica: Porodice gardista poginulih na Topčideru položile vence na mestu njihovog stradanja

Zbog suprotstavljenih nalaza vojne i nezavisne komisije, nalazi su ustupljeni američkom FBI-ju, koji je 2008. godine utvrdio da je gardiste ubila treća osoba

05.10.2024. 12:28
  • Podeli:
porodice gardista, cveće - 5 okt 2024 - foto Tanjug Tanjug video-6701134c33d6f.webp Foto: Tanjug/Tanjug video

Porodice dvojice gardista Vojske Srbije i Crne Gore, Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića, koji su pronađeni mrtvi ispred vojnog objekta "Karaš" na Topčideru, 5. oktobra 2004. godine, položile su danas vence na mestu njihove pogibije na Topčideru.

Jakovljević i Milovanović su imali po 21 godinu. Prvu istragu ovog slučaja vodila je vojna komisija, koja je utvrdila da je Jakovljević ubio Milovanovića, a zatim izvršio samoubistvo.

Drugu istragu je vodila nezavisna komisija, formirana na inicijativu Visokog saveta odbrane tadašnje SCG, a njihov zaključak bio je da je obojicu gardista ubila treća osoba.

Zbog suprotstavljenih nalaza vojne i nezavisne komisije, nalazi su ustupljeni američkom FBI-ju, koji je 2008. godine utvrdio da je gardiste ubila treća osoba.

Vlada Srbije je 2016. godine donela odluku o osnivanju Komisije za ispitivanje okolnosti smrti gardista.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()