Četvoro osumnjičeno za krađu pola miliona evra iz stana u Beogradu

Novac su nakon pljačke podelili, a deo novca pronađen je u jednoj vikendici u Sopotu

23.08.2024. 16:02
  • Podeli:
srpska policija mup srbije-666af7a370642.webp Foto: MUp Srbije

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv četvorice osumnjičenih da su od 30. jula do 12. avgusta iz stana oštećenog u Starom gradu uzeli skoro pola miliona evra.

Istraga je pokrenuta protiv V.Đ (23), V.R. (37), M.B. (27), M.N. (34) zbog sumnje da su u saizvršilaštvu izvršili krivično delo teška krađa i krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Prilikom saslušanja osumnjičeni V.Đ, V.R, M.N. nisu iznosili svoju odbranu,a tužilac je predložio da im se odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i saivršioce, saopšteno je iz tog tužilaštva.

Za osumnjičenog M.N. pritvor je predložen i da ne bi u kratkom vremenskom periodu, boravkom na slobodi, ponovio krivično delo, dok je za V.Đ. pritvor predložen i zbog opasnosti od bekstva imajući u vidu da je državljanin Crne Gore. 

Osumnjičeni M.B. je izneo odbranu i u odnosu na njega nije podnet predlog, s obzirom da je procenjeno da ne postoji ni jedan od zakonskih razloga za određivanje za pritovra.

Nakon krađe 485.000 evra iz stana oštećenog J.D. osumnjičeni su novac međusobno podelili i deo tog novca je policija pronašla u vikendici u Sopotu, zajedno sa automatskom puškom marke „Heckler & Koch“, kalibra 9h19mm, kao i 24 metka koji predstavljaju bojevu municiju za vatreno oružje sa olučenim cevima.

Osumnjičenom V.R. (37) stavljeno je na teret i krivično delo falsifikovanje isprave jer je prilikom hapšenja kod njega pronađena falsifikovana službena legitimacija Ministarstva pravde.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()