Požari bukte širom Srbije: U prekidu saobraćaj na delu auto-puta kod Niša

Zatvorena je jedna traka auto-puta Leskovac - Niš

27.08.2024. 16:36
  • Podeli:
požar auto-put kod NIša instagram 192rs-66cde41597792.webp Foto: Instagram@192rs

Saobraćaj na delu auto-puta kod Niša je u prekidu zbog požara koji je izbio danas u 14.45 sati u ataru sela Batušinac.

Zatvorena je jedna traka auto-puta Leskovac - Niš.

Kako je potvrđeno u niškoj policiji, zbog gustog dima trenutno je u prekidu saobraćaj u smeru ka Nišu na toj deonici.

"Na terenu su tri pripadnika vatrogasno spasilačke jedinice sa jednim vozilom. Gašenje požara otežava vetar", kažu u niškoj policiji.

Saobraćaj u kolovoznim trakama u pravcu Leskovca se obavlja nesmetano.

Požari bukte širom Srbije

Podsetimo, šumski požari divljaju na nekoliko lokacija u Srbiji, a u delovima opština Pirot i Dimitrovgrad proglašena je vanredna situacija.

Najteže je u okolini sela Krupac iznad kojeg gori šuma, a građani su napravili barijere kako se vatra ne bi približila kućama. Borba sa požarima tokom noći bila je i u selima Smilovci i Basara. Teška noć na Vidliču, ali i u njegovom podnožju.

Meštani sela Krupac kod Pirota su uputili dramatičan apel svima koji mogu da dođu i pomognu da se spreči širenje vatre prema selu.

Iz MUP-a je saopšteno da je tokom jučerašnjeg dana zabeleženo 179 požara na otvorenom prostoru, a da su trenutno najveći aktivni požari na teritoriji Pirota, Kučeva, Žagubice, Crnog vrha i Tare. U poslednjih sedam dana pripadnici Sektora za vanredne situacije intervenisali su na 893 požara na otvorenom prostoru, a za isti period prošle godine imali su 393 reagovanja na otvorenom prostoru.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()