Težak incident na KiM: Albanac gađao flašom srpske novinare na mostu u Kosovskoj Mitrovici

Pripadnik tzv. kosovske policije rekao je da je napadač odranije poznat policiji, dodajući da će oni ''preduzeti sve zakonske mere".

15.07.2024. 08:23
  • Podeli:
kosovska mitrovica profimedia-644cbe2988ae8.webp Foto: Profimedia

- Na glavnom mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici sinoć je došlo do incidenta kada je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i flašom gađao novinarku ''Politike'' Biljanu Radomirović i novinara ''Jedinstva'' Zorana Vlaškovića, koji su bili na zadatku.

Kako prenosi Politika, Radomirović je zadobila lakše telesne povrede u vidu posekotine na nozi, a brzom intervencijom italijanskih karabinjera koji bili  blizu mesta incidenta sanirana je povreda.

Albanac koji je izazvao incident se ubrzo udaljio ka južnom delu grada.

 Iako dvoje novinara, i na insistiranje karabinjera, nisu želeli da se pozove tzv. kosovska policija, patrola se ubrzo pojavila, kako se ispostavilo, na poziv karabinjera, kao i vozilo Hitne pomoći. 

 Lekar i zdravstveno osoblje su ponovo sanirali povredu koju je zadobila novinarka, a ona je odbila da ide u bolnicu.

Pripadnik tzv. kosovske policije rekao je da je napadač odranije poznat policiji, dodajući da će oni ''preduzeti sve zakonske mere".

Na glavnom mostu na Ibru, koji razdvaja severni deo grada, gde žive uglavnom Srbi, i južni deo grada naseljen Albancima, danonoćno dežuraju pripadnici italijanskih karabinjera iz sastava Kfora, a ceo most je pod video-nadzorom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()