Vanredna situacija proglašena u delovima Šapca i u Loznici

Vanredna situacija je uvedena i radi sprovođenja operativnih mera zaštite i spasavanja

31.05.2023. 17:07
  • Podeli:
Poplave_Gornja Vranjska kod Šapca_Foto Tanjig_OMK MUP Srbije (1)-647762a556dad.webp Foto: Tanjig / MUP Srbije

Štab za vanredne situacije Šapca doneo je oluku o proglašenju vanredne situacije u pojedinim delovima na teritoriji grada zbog opasnosti izazvanom obilnim padavinama, poplavama i pojavom bujičnih voda, a vanredna situacija proglassena je i na teritoriji  Loznice.

Hitnu sednicu Štaba za vanredne situacije Šapca sazvao je gradonačelnik Aleksandar Pajić.

Vanredna situacija proglašena je u mesnim zajednicama: Petkovici, Desiću, Grušiću, Varni, Jevremovcu, Gornjoj Vranjskoj, Krivaji, Bukoru, Rumskoj, Volujcu, Nakučanima, Dvorištu, Pocerskom Metkoviću, Bojiću, Zablaću, Metliću, Beloj Reci i Sinoševiću, objavila je gradska uprava Šapa.

Vanredna situacija je uvedena i radi sprovođenja operativnih mera zaštite i spasavanja.

Pajić je naložio da se privredni subjekti od posebnog značaja stave u stanje pripravnosti, izvrše proveru materijalno-tehničkih sredstava i raspoloživih ljudskih resursa u cilju stavljanja u funkciju odbrane od poplava.

Na sednici Štaba poručeno je da će redovno informisati i obaveštavati javnost o svim bitnim činjenicama od značaja za zaštitu i spasavanje, kao i prestanku opasnosti zbog kojih je vanredna situacija proglašena.

Na sednici Štaba za vanredne situacije grada Loznice doneta je odluka da se i u tom gradu proglasi vanredna situacije, a polazeći od stanja na terenu i dalje moguće opasnosti od izlivanja vodotokova.

Pristuni su bili pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a,  Policijske stanice Loznica i Vatrogasno spasilačke jedinice Loznica.

Imajući u vidu da je ovo područje označeno kao područje rizika, crvenim meteo alarmom Gradski štab za vanredne situacije grada Loznice će sve vreme biti  angažovan prvenstveno na terenu i nalaziće se u tzv. "stalnom" zasedanju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()