Više javno tužilaštvo: Nema krivičnih dela u vezi izbornog procesa

Tužilaštvo je aplelovalo i da se prestane sa uznemiravanjem javnosti

17.12.2023. 18:37
  • Podeli:
Tan2023-12-1708465631_3 izbori glasanje foto marko djokovic-657efb55e4f13.webp Foto: Tanjug/Marko Đoković

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je večeras da za sada nema dokaza da je izvršeno bilo koje krivično delo u vezi izbornog procesa.

Istovremeno, apelovalo je da se javnost ne uznemirava neproverenim informacijama koje plasira deo medija, a pogotovo, kako su naveli, pripadnici tzv. Proglasa.

Dodaje se da Tužilaštvo nastavlja da prati izborni proces u okviru svojih nadležnosti u saradnji sa osnovnim tužilaštvima sa teritorije grada Beograda i drugim državnim organima.

Podsetimo, prethodno je još jutros predsednik Republičke izborne komisije (RIK) Vladimir Dimitrijević demantovao da se na biračkim mestima na Novom Beogradu i Starom gradu vrši pritisak na birače, a posebno "neosnovane i sramne tvrdnje da je primećen težak oblik izbornih nepravilnosti".

Sve informacije o izborima pratite u našem blogu uživo iz minuta u minut.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()