Saradnja i zahvalnost: Vučić sa premijerom Komonvelta Dominika o razvoju bilateralnih odnosa

Predsednik Srbije se zahvalio na poštovanju teritorijalnog integriteta naše zemlje

18.04.2024. 14:06
  • Podeli:
aleksandar vučić, ruzvelt skerito, 18 april 2024 - foto Tanjug Sava Radovanović-66210cd31fdc0.webp Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Vlade Komonvelta Dominika Ruzveltom Skeritom, sa kojim je, kako je saopštio, razgovarao o razvoju bilateralnih odnosa u svim oblastima od obostranog interesa, ekonomskoj saradnji, kao i geopolitičkim i regionalnim pitanjima. 

"Zahvalio sam im na poštovanju teritorijalnog integriteta Republike Srbije, kao i principa međunarodnog prava, s nadom da će biti uz nas u svim pitanjima od državnog i nacionalnog interesa za Srbiju", napisao je Vučić na svojoj Instagram stranici buducnostsrbijeav.

On je pozvao Komonvelt Dominika da učestvuje na Međunarodnoj svetskoj izložbi EXPO 2027 i zahvalio toj zemlji na podršci kandidaturi Srbije za domaćina te prestižne manifestacije.

"Nastavićemo da razvijamo sveukupnu saradnju u svim oblastima od obostranog interesa, kako sa Komonveltom Dominika, tako i u okviru regionalnih organizacija Zapadne hemisfere u kojima Srbija ima status posmatrača", izjavio je Vučić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()