Srbi sa severa KiM osmi dan na barikadama: Priština tvrdi da ne postoje spiskovi za hapšenje

Kosovska policija je demantovala da je juče u Kosovskoj Mitrovici uhapsila bivšeg policajca Zorana Mihailovića.

17.12.2022. 08:09
  • Podeli:
barikade kosovo tanjug (2)-63970b10ace31.webp Foto: Tanjug

Srbi na severu Kosova i Metohije osmi dan su na barikadama, na kojim izražavaju protest  zbog hapšenja svojih sunarodnika i upada specijalnih jedinica kosovske policije na sever pokrajine.

Kosovska policija je potvrdila da je u četvrtak u Kosovskoj Mitrovici uhapsila Slađana Trajkovića, bivšeg pripadnika kosovske policije, koji je napustio službu kada su Srbi sa severa KiM napustili privremene prištinske institucije. 

Pre njega je uhapšen Dejan Pantić, takođe bivši pripadnik kosovske policije.

Kosovska policija je demantovala da je juče u Kosovskoj Mitrovici uhapsila bivšeg policajca Zorana Mihailovića. 

Portal Kosovo onlajn prethodno je objavio da je još jedan Srbin, nekadašnji policajac, uhapšen na severu Kosovske Mitrovice, navodeći da je reč o Zoranu Mihajloviću. 

Kfor je potvrdio da je primio zahtev Vlade Srbije za povratak do hiljadu pripadnika srpskih snaga na KiM, u skladu sa Rezolucijom 12 44 Saveta bezbednosti UN i poručio da ga trenutno razmatra. 

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja negirao je da kosovska policija ima spiskove po kojima hapsi bivše policajce.

KFOR je takođe i na Tviteru objavio da pažljivo prati situaciju na severu Kosova i Metohije. KFOR ima sposobnost i osoblja da omogući bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice, na osnovu rezolucije 1244 iz 1999. godine, navela je misija na Tviteru.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()