Dodik: Republika Srpska i cela nacija danas tuguje sa Srbijom

Predsednik Republike Srpske oglasio se povodom tragedije koja se dogodila u školi na Vračaru

03.05.2023. 15:13
  • Podeli:
Tan2023-04-1413255472_8 milorad dodik zoran zestic (1)-6439403eba912.webp Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je šokiran tragedijom u beogradskoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", kada je ubijeno osam učenika i čuvar, dok je više njih povređeno.

Dodik je izjavio saučešće predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, porodicama ubijene dece i nastradalog čuvara i poručio da "Republika Srpska i cela nacija danas tuguju sa Srbijom".

U saučešću upućenom u lično ime i u ime građana Republike Srpske, Dodik je poželeo brz oporavak povređenima.

"Naše misli su danas sa njima u nadi da će pronaći snage da se izbore s ovom tragedijom i nenadoknadivim gubitkom. Naša deca, najranjivi deo društva, treba da imaju podršku i pozitivan primer odrastanja u ozbiljne ličnosti. Dužnost je da im to omogućimo kako se ovakve tragedije ne bi ponovile", poručio je Dodik.

Premijer Republike Srpske Radovan Visković je, uz izraze najdubljeg saučešća i saosećanja zbog tragičnog gubitka nedužnih života u Osnovnoj školi 'Vladislav Ribnikar', poručio:

"Teško je, preteško, naći dovoljne reči utehe u trenucima ovakve tragedije. Deleći vaš bol, iz dubine srca žalimo zbog gubitka nevinih, mladih života, prekinutih rukom bezumlja. Delimo bol nacije i saosećamo sa porodicama stradalih, u nadi da će naći snage da se izbore sa ovom tragedijom", naveo je Visković.

On je saučešće premijerski Srbije Ani Brnabić uputio u svoje lično ime i u ime Vlade Republike Srpske.

"Primite izraze najdubljeg saučešća i prenesite ih porodicama stradalih i njihovim najbližim", naveo je Visković.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()