'Kao da smo u Muzeju iluzija': Kotor dobio novi kružni tok, vozači šokirani

Vozače najviše zbunjuju postavljeni semafori, dok Radio Kotor piše da je reč o tzv. pametnim semaforima

22.08.2024. 07:15
  • Podeli:
kružni tok shutterstock-66c59c38a5785.webp Foto: Shutterstock

Kružni tokovi često zadaju glavobolju vozačima, pogotovo kada se pojave u mestima gde ih dosad nikad nije bilo. Jedan takav je sada postavljen u Kotoru, a vozači su potpuno zbunjeni.

Instagram stranica "Podgorički vremeplov" objavila je fotografiju kotoroskog kružnog toka, a komentari pratilaca su urnebesni.

"Da li se dobijaju kesice za povraćanje pre ulaska u kružni tok", napisao je jedan od pratilaca.

"Kružni tok, pešački prelaz i tri semafora, sve na istom mestu, nije šala", napisao je drugi.

Vozače najviše zbunjuju postavljeni semafori, dok Radio Kotor piše da je reč o tzv. pametnim semaforima.

„Na većini raskrsnica primenjena su rešenja koja neće biti novost ni za pešake ni za vozače, ali rešenje kružnog toka je nekonvencionalno i nalikuje onom u tokijskoj četvrti Šibuja, koje omogućava kretanje pešaka u svim smerovima istovremeno u zoni kružnog toka. Pešaci prelaze rasksnicu za vreme trajanja zelenog signala dok je promet vozila obustavljen iz sva tri smera koji gravitiraju kružnom toku. Vreme i trajanje zelenog vremena za pešake regulisano je pametnom tehnologijom koja istovremeno obračunava pojedinačne podatke sa svih mernih mesta u sistemu pametnog saobraćaja kroz Kotor“, piše Radio Kotor.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()