Mandić: Snažno ću se zalagati da štitim interese građana Crne Gore, kao i da gradim mostove sa Srbijom

Mandić je istakao da je uloga svih političkih aktera da rade na pomirenju u podeljenom društvu

07.11.2023. 14:27
  • Podeli:
dodela_orrdenja_15022022_0033 Andrija Mandić Milan MaricicATAImages-6401afc931fe3.webp Foto: Tanjug/Milan Maricic/ATAImages

Predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić poručio je, u razgovoru sa otpravnicom poslova Ambasade Srbije u Crnoj Gori Jelisavetom Čolanović, da će se snažno zalagati na zaštiti interesa građana Crne Gore i da će gradi mostove između dve države.

'Gradiću mostove između naše dve zemlje'

Andrija Mandić je rekao da je sastanak prilika da dve zemlje dodatno unaprede tradicionalno bliske i prijateljske odnose, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

"Sa pozicije predsednika Skupštine, snažno ću se zalagati da štitim interese građana Crne Gore, kao i da gradim mostove između naše dve zemlje“, rekao je Mandić.

Iz Skupštine su saopštili da je u razgovoru potvrđen interes za poboljšanje političkog dijaloga i dobrosusedskih odnosa, uz akcenat da komunikacija na najvišem nivou treba da doprinese osnaživanju potencijala za jačanje saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Mandić je istakao da je uloga svih političkih aktera da rade na pomirenju u podeljenom društvu.

On je naglasio da, uz kontinuirani politički dijalog, saradnju dve zemlje dodatno učvršćuju i učestali kontakti pripadnika dva naroda.

Mandić je upoznao sagovornicu i sa predstojećim zakonodavnim aktivnostima, kao i aktuelnim političkim dešavanjima.

Čolanović: Uverena sam da će Mandić raditi u korist svih građana

Jelisaveta Čolanović je čestitala Mandiću stupanje na dužnost predsednika Skupštine. Ona je navela da je uverena da će Mandić raditi u korist svih građana Crne Gore i građana Srbije koji žive u Crnoj Gori.

"Uzdamo se u Vašu mudrost i verujemo da političari i u Crnoj Gori i u Srbiji treba da sarađuju za opštu dobrobit“, kazala je Čolanović.

Podsetila je da je parlamentarna saradnja neophodan faktor u međudržavnom dijalogu i navela da očekuje da će Mandić posetiti Skupštinu Srbije nakon konstituisanja budućeg saziva.

Sagovornici su razgovarali o brojnim pitanjima koja se tiču poboljašanja statusa građana u Crnoj Gori i Srbiji.

Tokom sastanka je izraženo očekivanje da će Srbija uskoro dobiti ambasadora u Crnoj Gori, što bi bilo važno za dalju saradnju dve zemlje.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()