Stevandić: Sve što vidite je pobeda Republike Srpske

Stevandić je danas, zajedno sa drugim zvaničnicima, podržao u Sudu BiH Milorada Dodika i Miloša Lukića

20.12.2023. 15:19
  • Podeli:
Tan2023-09-2013485884_6 nenad stevandić foto rade prelić-654807d9cc1d7.webp Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić poručio je danas ispred Suda BiH da su, kako je naveo, ovde svi namešteni, visoki predstavnik, tužilačko veće i optužnica, a jedino autentično smo mi - predsednik Republike Srpske, njegova odbrana i odluke NSRS".

"Sve što vidite ovde je pobeda Republike Srpske. Deset godina tvrdimo da postoji obaveštajno-pravosudno podzemlje u BiH koje se bavi nameštanjem sudskih procesa koje ugrožava demokratiju i sve nas u Republici Srpskoj i BiH. Deset godina su nam se smejali i prigovarali, a to se prekjuče potvrdilo samo od sebe hapšenjem predsednika Suda BiH Ranka Debeveca i bivšeg direktora Obaveštajno-bezbednosne agencije Osmana Mehmedagića Osmice", rekao je Stevandić.

Stevandić je danas, zajedno sa drugim zvaničnicima, podržao u Sudu BiH predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića. Glavni pretres u predmetu protiv Dodika i Lukića je odložen, a kako je najavila odbrana, naredni je zakazan za 17. januar.

Cvijanović: Optužnica protiv Dodika je politička

Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović rekla je danas da je optužnica protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića politički pripremljena.

"Јasno je da je ovo politički pripremljena optužnica i da je teško da podnese pravnu ocenu i da je činjenica da je ubačena u pravosuđe ne znači da je dobila pravno utemeljenje", rekla je Cvijanovića novinarima ispred Suda BiH.

Ona je naglasila da Kristijan Šmit nema pravo da donosi zakone i normira neko delo krivičnim, jer je Ustav jasno propisao ko predlaže i donosi zakone.

"Ovo je politička ujdurma i potreba da se Dodik i Republika Srpska politički disciplinuju. Iza svega stoji namera da se neko progoni jer je radio svoj posao i da mu se uskrati osnovno pravo zbog kojeg postoji", rekla je Cvijanović.

Ona je rekla i da je pogođena komentarom sudije da su u sudnicu kao publika danas došle "budžetlije" za vreme radnog vremena, ističući da je pravosuđe budžetska kategorija i da ona kao član Predsedništva BiH ima pravo da prisustvuje suđenju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()