Višković: Izveštaji SAD o Bosni i Hercegovini su zlonamerni

U BiH se veštački pravi priča o narušenoj bezbednosti, rekao je premijer Srpske

12.03.2024. 15:15
  • Podeli:
RADOVAN VISKOVIC REAKTOR 27112023-6564e9348db80.webp Foto: UNA

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da su američki izveštaji zlonamerni i da žele da Srpskoj uzmu rudna bogatstva.

Komentarišući izveštaj Nacionalne obaveštajne službe SAD u kojem se navodi da će se  "zapadni Balkan verovatno suočiti s povećanim rizikom od lokalizovanog međuetničkog nasilja tokom 2024. godine", on je rekao da se u BiH veštački pravi priča o narušenoj bezbednosti, s obzirom na to da predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i svi drugi pojednci i institucije štite Ustav.

"Ako neko naruši mir, to će biti isključivo delovanjem stranaca. To pitanje treba postaviti Ambasadi SAD", rekao je Višković u izjavi za Srnu.

Naglasio je da postoje pritisci stranaca i podsetio da su pokušali da zaustave transakciju prilikom isplate bečkih obveznica.

"Mi smo platili dva dana ranije. Oni bi to zaustavili da mogu da pričaju da Republika Srpska nema novaca. Prete sankcijama, ucenama i sprečavanjem projekata. Mešaju se i u ono što sami želimo da gradimo", naveo je Višković.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()