Zahvalnost na poštovanju Republike Srpske: Dodik ugostio premijera Orbana

U čast njegovog dolaska Banski dvor je sinoć bio osvetljen u bojama mađarske zastave

23.06.2023. 15:41
  • Podeli:
dodik orban AP PhotoRadivoje Pavicic via Tanjug-649494f3b59f2.webp Foto: AP PhotoRadivoje Pavicic via Tanjug

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je sa članovima porodice, saradnicima i prijateljima ugostio premijera Mađarske Viktora Orbana, drugog dana njegove posete Republci Srpskoj.

"Na druženju sam mu zahvalio na poštovanju koje je svojom posetom ukazao Republici Srpskoj", napisao je Dodik na Tviteru, uz više fotografija.

Orban je tokom jučerašnjeg prepodneva boravio u zvaničnoj poseti Sarajevu, gde se odvojeno sastao sa predsedavajućom Saveta ministara BiH Borjanom Krištom i članovima Predsedništva BiH.

Popodne je doputovao u Banjaluku, gde su premijer Republike Srpske Radovan Višković i mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto potpisali Zajedničku izjavu o saradnji Srpske i Vlade Mađarske u kojoj dve strane potvrđuju nameru da ojačaju uzajamno korisnu saradnju institucija i privrednih subjekata.

Tokom jučerašnjeg popodneva Orban je sa domaćinima i saradnicima prošetao Banjalukom, a u čast njegovog dolaska Banski dvor je sinoć bio osvetljen u bojama mađarske zastave.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()