Blinken i Netanjahu dogovorili se o isporuci humanitarne pomoći Gazi

Sastanak Blinkena i Netanjahua prekinule su sirene za vazdušni napad

17.10.2023. 10:11
  • Podeli:
blinken natanjahu AP PhotoJacquelyn Martin, pool via Tanjug-652e4100b97c1.webp Foto: AP PhotoJacquelyn Martin via Tanjug

Nakon devetočasovnog razgovora sa izraelskim premijerom Benjaminom Natanjahuom, američki državni sekretar Entoni Blinken potvrdio je da je postignut dogovor da se izradi plan za isporuke humanitarne pomoći civilima u Gazi na način koji neće koristiti Hamasu.

"Ako Hamas na bilo koji način blokira humanitarnu pomoć za civile, uključujući i zaplenu same pomoći, mi ćemo biti prvi da to osudimo i radićemo na tome da sprečimo da se ponovi", rekao je Blinken, prenosi Rojters.

Sastanak Blinkena i Netanjahua prekinule su sirene za vazdušni napad zbog raketnog napada Hamasa, što je primoralo dvojicu lidera da se nakratko sklone u bunker.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()