Izraelska vojska zauzela granični prelaz Rafa

U Rafi se nalazi više od milion raseljenih civila koji žive u šatorima i pretrpanim stanovima a granični prelaz je ključna tačka za ulazak pomoći

07.05.2024. 18:33
  • Podeli:
rafah reuters-65c7aef56575f.webp Foto: Reuters

Izraelska vojska saopštila je da je uspostavila "operativnu kontrolu" nad graničnim prelazom Rafa između Pojasa Gaze i Egipta.

Napad izraelskih snaga usledio je nekoliko časova nakon što je palestinska militantna organizacija Hamas saopštila da je prihvatila predlog o prekidu vatre čiji su posrednici Egipat. 

Izrael insistira da predlogom nisu ispunjeni njihovi suštinski zahtevi.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu rekao je da je vojno zauzimanje graničnog prelaza Rafa predstavlja "važan korak" u uništenju vojnih i ekonomskih kapaciteta Hamasa.

U Rafi se nalazi više od milion raseljenih civila koji žive u šatorima i pretrpanim stanovima a granični prelaz je ključna tačka za ulazak pomoći. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()