Crvena zvezda objavila snimak tuče: 'Naneli udario Lazarevića, dosta sa lažima'

Do incidenta je došlo ranije danas u Beogradskoj areni, kada su se igrači mimoilazili prilikom smene ekipa na šuterskom treningu

19.05.2024. 17:31
  • Podeli:
tuča naneli lazarević yt printscreen crvenazvezdameridianbet-664a1f76d0786.webp Foto: Screenshot YT KK Crvena zvezda Meridianbet

Košarkaški klub Crvena zvezda izdao je saopštenje i objavio video snimak incidenta u Beogradskoj areni, kada je košarkaš Partizana Džejms Naneli kako tvrde "crveno-beli" udario njihovog igrača Stefana Lazarevića.

Uuz poruku "Dosta sa lažima", iz Zvezde navode da snimak objavljuju zato što, kako tvrde, na društvenim mrežama koje su pod kontrolom KK Partizan postoji "tendencija prikrivanja video nadzora i grube manipulacije".

"Lazarević je prilikom izlaska iz svlačionice naišao na Nanelija i upitao ga 'Zašto si me uhvatio za vrat, zašto to radiš, da li je to košarka' što se i vidi na snimku, na šta je prvotimac Partizana odgovorio da je to košarka i da će i ubuduće da ga hvata za vrat i uputio mu je psovke. Tad je došlo do međusobnog guranja, na šta je Naneli prvi put udario Lazarevića u predelu levog oka, a zatim, kad je Stefan krenuo ka njemu, što se i vidi na snimku, prilikom pada oba igrača, Naneli udara i drugi put Lazarevića u predelu levog oka i nanosi mu teške telesne povrede", dodaje se u saopštenju.

U saopštenju piše i da je "prava sreća da su se pojavili igrači KK Crvena zvezda, kao i igrač Partizana Smit, koji su uspeli da razdvoje Nanelija i Lazarevića". 

"Sve ovo se vidi na kompletnom snimku koji prilažemo, kako ne bi bilo manipulacije, prikrivanja i obmana javnosti", navodi se u saopštenju. 

Dodaje se da je Lazarević, posle izjave koju je dao policiji u Beogradskoj Areni, upućen hitno u Urgentni centar na snimanja, usled teške telesne povrede. 

Navodi se i da je sportski direktor ABA Lige  Milija Vojinović predao disciplinsku prijavu disciplinskom sudiji ABA lige protiv oba igrača, a da je disciplinski sudija ABA lige zatražio da se oba igrača pisanim putem izjasne u roku od 120 minuta.

"Očekujemo brzu reakciju disciplinskog sudije, imajući u vidu da se radi o krivičnom delu sa teškim telesnim povredama, kojim je onesposobljen igrač KK Crvena zvezda, za sada, za večerašnju utakmicu. Zamolili bismo pojedine medije koji su objavili deo snimka kojim se manipuliše, da objave kompletan snimak koji prilažemo, kako ne bi učestvovali u manipulaciji", zaključuju iz Zvezde.

Kako su preneli pojedini mediji, do incidenta je došlo ranije danas u Beogradskoj areni, kada su se igrači mimoilazili prilikom smene ekipa na šuterskom treningu.
Košarkaši Partizana dočekaće večeras od 20.30 časova u Areni ekipu Crvene zvezde u trećem meču finala plej-ofa ABA lige.

Crvena zvezda vodi 2:0 u finalnoj seriji, koja se igra na tri pobede.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()