Istraga ide u novom smeru: Atentator na slovačkog premijera nije delovao sam?

Na Ficu je izvršen atentan 15. maja

19.05.2024. 17:19
  • Podeli:
robert fico reuters-6644b675ce20c.webp Foto: Reuters

Slovački zvaničnici istražuju mogućnost da osumnjičeni za pokušaj atentata na premijera Roberta Fica možda nije bio sam, kako se ranije verovalo, rekao je ministar unutrašnjih poslova Matuš Sutaj Estok.

Fico je napadnut vatrenim oružjem dok je pozdravljao pristalice posle sednice Vlade u sredu, 15. maja, u nekadašnjem rudarskom gradu Handlova.

U međuvremenu je operisan i nalazi se u bolnici u Banskoj Bistrici. Zvaničnici su rekli da je i dalje u ozbiljnom stanju, ali da mu život nije ugrožen i da je prognoza pozitivna.

Identitet osumnjičenog napadača, koji je u pritvoru, nije objavljen, ali slovački mediji su izvestili da je reč o Juraju Cintuli iz grada Levice.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()