Kamala Haris tražila od izraelskog premijera da završi rat i ublaži patnju civila u Gazi

Nije štedela reči o humanitarnoj krizi koja je zahvatila Gazu od početka rata između Izraela i Hamasa

26.07.2024. 08:04
  • Podeli:
kamala haris bajden-66a33c4e177fe.webp Foto: AP Photo/Julia Nikhinson

Potpredsednica SAD Kamala Haris izvršila je pritisak u četvrtak na izraelskog premijera Benjamina Netanijahua tražeći da radi na postizanju sporazuma o prekidu vatre u Gazi koji bi ublažio patnje palestinskih civila.

"Vreme je da se ovaj rat završi", poručila je Haris u izjavi posle razgovora sa Benjaminom Netanjahuom u Vašingtonu.

Haris, verovatno demokratski predsednički kandidat nakon što je Bajden odustao od izborne trke, nije štedela reči o humanitarnoj krizi koja je zahvatila Gazu od početka rata između Izraela i Hamasa.

"Ne možemo sebi da dozvolimo da otupimo na patnju i neću da ćutim", poručila je potpredsednica SAD.

Harisove primedbe nagoveštavaju da bi ona bila oštrija prema Netanjahuu ako bude izabrana za predsednicu SAD.

Međutim, analitičari ne očekuju da će doći do veće promene u politici SAD prema Izraelu, Vašingtonu. najbliži saveznik na Bliskom istoku.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()