Kancelarija UN: Izraelska vojska ''odsekla'' severnu Gazu od ostatka Gaze

Civili ostaju nezaštićeni

15.10.2024. 15:53
  • Podeli:
bombardovana škola u gradu gaza, pojas gaze, palestina, izrael, napad izraela, palestinci - 3 avg 2024 - profimedia-0895700788-66ae9233ee54f.webp Foto: Profimedia

 Kancelarija Ujedinjenih nacija za ljudska prava saopštila je danas da da je izraelska vojska potpuno "odsekla" severni deo Gaze od ostatka pojasa Gaze, prenosi Gardijan.

''Zbog intenzivnih neprijateljstava i naređenja za evakuaciju u severnoj Gazi, porodice se suočavaju sa nezamislivim strahom, gubitkom najmilijih, zbunjenošću i iscrpljenošću", istakao je u saopštenju šef poddelegacije Međunarodnog komiteta Crvenog krsta u Gazi Adrian Cimerman.

 Kako je rekao Cimerman za Gardijan stanovnici Gaze, uključujući bolesne i invalide, koji ne mogu da odu moraju da budu zaštićeni Međunarodnim humanitarnim pravom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()