Kraj drame u Rusiji: Snajperisti Ruske garde eliminisali zatvorenike koji su držali čuvare kao taoce

Najmanje jedan čuvar je ubijen

23.08.2024. 17:32
  • Podeli:
rusija zatvor otmica Russian Rosguardia National Guard) Telegram Channel via AP tanjug-66c8ba9fe8222.webp Foto: Russian Rosguardia (National Guard) Telegram Channel via AP/Tanjug

Snajperisti Ruske garde eliminisali su zatvorenike koji su držali čuvare u zatvoru u Volgogradu kao taoce, saopštila je pres-služba Ruske garde za RIA Novosti.

"Snajperisti specijalnih snaga Ruske garde u Volgogradskoj oblasti neutralisali su četiri zatvorenika koji su uzeli zatvorsko osoblje kao taoce sa četiri precizna hica. Taoci su oslobođeni", precizira se u saopštenju Ruske garde.

Prethodno je agencija TASS javila da je najmanje jedan član zatvorskog osoblja ubijen, a četvoro povređeno tokom pobune u popravnoj koloniji broj 19 u Volgogradskoj oblasti. 

Ruski informativni kanala Mash piše da su zatvorenici, koji su zarobili najmanje sedmoricu stražara,  "pripadnici džihadističke Islamske države (ID)".

Na video-snimku koji je objavio Mash pojavljuju se najmanje dva napadača, od kojih jedan uzvikuje da su oni "mudžahedini" ID-a i da su zauzeli zatvor u oblasti Volgograda.

Na snimku se vidi kako najmanje četvoro zatvorskih službenika leži ili sedi u lokvama krvi. Svi leže nepomično, a jednom od njih je prerezan vrat. 

Na snimku se vidi i da je jednom od zatvorskih čuvara koji sedi kod vrata zatvorenik prislonio nož na vrat. Teroristi su, prema saznanju kanala Mash, zahtevali helikopter i dva miliona dolara i zapretili da će ubiti sve taoce ako budu praćeni.

Prema rečima ruskog muftije Damira Muhetdinova, ova pobuna mogla je biti organizovana iz inostranstva "da bi se diskreditovala linija ruskog predsednika Vladimira Putina da ojača savezničke odnose sa muslimanskim zemljama", preneo je TASS.

 

Zatvorska služba je ranije saopštila da su zatvorenici uzeli čuvare kao taoce tokom sastanka disciplinske komisije. 

Ovaj zatvor je kaznena kolonija sa strogim režimom koja može da primi do 1.240 muških zatvorenika. O incidentu je obavešten i predsednik Rusije Vladimir Putin. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()