Moldavci tvrde da su našli ostatke ruske rakete

Raketa je nađena blizu granice sa Ukrajinom

16.02.2023. 15:32
  • Podeli:
moldavija raketa twitter @solyluna196-638e46a7db68d.webp Foto: Twitter @solyluna196

Nakon što se Moldavija nalazi u sve većem političkom problemu posle ostavke vlade, izjave moldavske predsednice Maje Sandu poslednjih dana podgrevaju moldavske strahove o mogućnosti ruske invazije na tu zemlju.

Moldavska policija danas tvrdi da je pronašla ostatke ruske rakete na severu ove zemlje, blizu granice sa Ukrajinom.

Ostaci rakete pronađeni su nekoliko sati nakon što je Rusija izvela raketne napade u Ukrajini. 

Ovo je, koliko je do sada poznato, četvrti put od novembra prošle godine da su ostaci rakete pronađeni u Moldaviji, otkako je Rusija započela napade u Ukrajini pre skoro godinu dana, prenosi Rojters. 

Parlament Moldavije trebalo bi danas da odobri imenovanje Dorina Rečeana za premijera zemlje. 

Predsednica Moldavija Maja Sandu imenovala je 10. februara Rečeana za novog premijera, nekon što je vlada premijerke Natalije Gavrilice podnela ostavku. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()