Najmanje 30 poginulih: Vazdušni napad u Gazi, uništen komandni centar Hamasa

Više od 4.000 raseljenih je smešteno u školi, saopštila je palestinska civilna odbrana.

27.07.2024. 14:31
  • Podeli:
gaza al magahazi anadolija-665e0e887e2bf.webp Foto: Anadolija

Najmanje 30 ljudi je poginulo, a više od 100 je povređeno u izraelskom vazdušnom napadu na školu u Deir-al Balahu u centralnoj Gazi, saopštilo je palestinsko ministarstvo zdravlja u Gazi.

Izraelska vojska je pokrenula napad kako bi uništila komandni i kontrolni centar Hamasa unutar baze, javlja CNN.

Većina žrtava iz škole koje su stigle u bolnicu „Mučenici Al-Akse“ nakon napada bile su žene i deca, prema dr Halilu Al-Dakranu, portparolu bolnice.

Više od 4.000 raseljenih je smešteno u školi, saopštila je palestinska civilna odbrana.

Udar je usledio ubrzo nakon što je izraelska vojska izdala nova naređenja za evakuaciju južnije, u gradu Kan Junis, gde je Izrael pokrenuo novu ofanzivu ranije ove nedelje u kojoj je ubijeno desetine Palestinaca.

Stanovnicima u južnim naseljima rečeno je da odu nakon što su upozoreni da će Izraelske odbrambene snage (IDF) „nasilno delovati” u toj oblasti, prenosi NOva.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()