Netanjahu otkazao put u SAD: Ovo je razlog

Iz Bele kuće saopšteno je da oni nisu dobili nikakvo obaveštenje o promeni planova posete izraelske visoke delegacije

25.03.2024. 16:48
  • Podeli:
benjamin netanijahu, 10 dec 2023 - Ronen Zvulun Pool Photo via AP, File Tanjug-65cce5de0d5da.webp Foto: Ronen Zvulun/Pool Photo via AP, File/Tanjug

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu otkazao je planirani put visoke delegacije u Vašington, nakon što su se SAD uzdržale od stavljanja veta na rezoluciju Saveta bezbednosti UN koju su podržale Rusija i Kina, a koja poziva na prekid vatre bez uslovljavanja oslobađanja talaca. 

U saopštenju iz kabineta izraelskog premijera kaže se da SAD ovom odlukom šteti ratnim naporima i pokušajima da se oslobode taoci i ističe se da je ovo "jasno povlačenje od doslednog stava SAD u Savetu bezbednosti od početka rata" čime se "Hamasu daje nada da će im međunarodni pritisak omogućiti da dobiju prekid vatre bez oslobađanja talaca", objavio je Tajms of Izrael.

Iz Bele kuće saopšteno je da oni nisu dobili nikakvo obaveštenje o promeni planova posete izraelske visoke delegacije, preneo je Rojters.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()