Sabotaža u Parizu: Napad sa ciljem da se parališe grad za Olimpijske igre

Više brzih linija na zapadu, severu i istoku Pariza je bilo meta napada, a stvorili su se veliki redovi na Železničkoj stanici Monparnas

26.07.2024. 09:54
  • Podeli:
Tan2024-06-0707252575_5 ajfelov toranj olimpijske igre pariz AP PhotoThomas Padilla-6662e84341b16.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Thomas Padilla

Francuska železnička kompanija (SNCF) saopštila je da jenjena mreža brzih pruga napadnuta kako bi se paralizovao sistem na dan svečano otvaranja Olimpijskih igara.

Naveli su da su podmetnuti požari kako bi se oštetila infrastruktura i objekti železnice. Izvor blizak istrazi je rekao da AFP da napad uključuje poteze sabotaže.

Više brzih linija na zapadu, severu i istoku Pariza je bilo meta napada, a stvorili su se veliki redovi na Železničkoj stanici Monparnas.

"Vatra je oštetila instalacije, a naši timovi već su na licu mesta kako bi obavili procenu i počeli popravke", saopštila je ova kompanija SNCF, dodajući da je reč o „masovnom napadu s ciljem da se parališe železnička mreža“.

Više brzih vozova će biti preusmereno na „konvencionalne linije“. Očekuje se da saobraćaj bude normalizovan tek u ponedeljak.

Patris Vergrijete, ministar saobraćaja, osudio je ovo kao „kriminalni čin“, a rekao je da će to uticati i na odmore ljudi.

Ameli Udea Kastera, ministarka sporta, navela je da je u pitanju „užasan napad“, te da se trenutno procenjuje uticaj na građane, ali i na same sportiste.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()