Trampova kampanja prikupila rekordnih $50,5 miliona na večeri sa donatorima

Dvostruko nadmašen iznos koji je Bajdenova kampanja nedavno prikupila

07.04.2024. 13:02
  • Podeli:
donald tramp, 5 jan 2021 - profimedia-65fdbe998a463.webp Foto: Profimedia

Dok nastoji da sustignu kampanju Džozefa Bajdena u skupljanju novca, izborna kampanja Donalda Trampa saopštila je danas da je u subotu prikupila 50,5 miliona dolara.

Prijavljene donacije na događaju sa velikim donatorima održanom u domu milijardera i investitora Džona Polsona u Palm Biču na Floridi, oborile su novi rekord i dvostruko nadmašile iznos koji je Bajdenova kampanja nedavno prikupila na skupu sa bivšim predsednicima Bilom Klintonom i Barakom Obamom u Radio Citi Music Hall-u u Njujorku, prenosi AP.

"Jasnije je nego ikad da imamo poruku, organizaciju i novac da dovedemo predsednika Trampa do pobede 5. novembra", naveli su u saopštenju Trampovi viši savetnici Kris La Sivita i Suzi Vajls.

Događaj, nazvan "Inauguralna večera lidera", poslala je signal o ponovnom oživljavanju kampanje prikupljanja sredstava za Trampa i Republikansku stranku.

"Ovo je bilo neverovatno veče pre nego što je uopšte i počelo, jer su ljudi želeli da doprinesu cilju da Amerika ponovo postane velika. To se i dogodilo", kratko je rekao Tramp u razgovoru sa novinarima.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()