Izraelci ne nameravaju da stanu: Nema kraja rata u Gazi ni posle oslobađanja talaca

Kako je političko rukovodstvo odlučilo, izraelska vojska će ući u Rafu i uništiti preostale bataljone Hamasa tamo, naveo je jedan izraelski zvaničnik

04.05.2024. 14:02
  • Podeli:
izraelski vojnici, vojska izraela, izraelska vojska, Gaza - 8 dec 2023 - AP Photo Moti Milrod, Haaretz, File Tanjug-6581a1f344f62.webp Foto: AP Photo/Moti Milrod, Haaretz, File/Tanjug

Zvaničnik izraelske vlade blizak trenutnim pregovorima o oslobađanju talaca odbacio je danas izveštaje pojedinih arapskih medija koji tvrde da su SAD garantovale Izraelu da će povući sve trupe iz Gaze po završetku trofaznog sporazuma o prekidu vatre.

"Nasuprot tim izveštajima, Izrael ni pod kakvim okolnostima neće pristati na kraj rata kao deo sporazuma o oslobađanju naših talaca", rekao je neimenovani zvaničnik, prenosi Tajms of Izrael.

Izrael je više puta odbacio završetak rata u Gazi kao uslov za sporazum o oslobađanju talaca, sve dok se ne uništi palestinski militantni Hamas.

"Kako je političko rukovodstvo odlučilo, izraelska vojska će ući u Rafu i uništiti preostale bataljone Hamasa tamo - sa ili bez privremenog prekida, kako bi se omogućilo oslobađanje naših talaca", dodaje zvaničnik.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()