U Španiji uhapšen jedan od najopasnijih italijanskih odbeglih mafijaša

On je u Italiji osuđen za šverc velike količine kokaina, hašiša i marihuane u Španiju

27.07.2024. 15:23
  • Podeli:
španska policija, 25 jan 2024 - profimedia-65b8f91a8d63e.webp Foto: Profimedia

Jedan od najopasnijih odbeglih italijanskih mafijaša, član organizacije Roman kamora Frančesko Lapis uhapšen je u Barseloni, saopštila je danas španska policija.

Kako je navedeno, Lapis je bio na italijanskoj listi "najopasnijih begunaca" od kada se saznalo da je povezan sa tom organizacijom.

On je u Italiji osuđen za šverc velike količine kokaina, hašiša i marihuane u Španiju.

Nakon što je pobegao, italijanska policija je zatražila od španskih kolega pomoć u njegovom pronalaženju, prenosi Rojters.

Španska policija je isprva verovala da je on na ostrvu Ibica, ali kada su njegovi saradnici iz Francuske doputovali ui Barselonu započeli su operaciju praćenja u tom gradu.

 Iako su njegovi saradnici preduzeli mere da izbegnu hapšenje, policija ih je pratila do predgrađa Barselone, gde ga je pronašla na ulici i ubrzo ga uhapsila.

Italijanska policija je za Lapisom raspisala Interpolovu poternicu. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()