Ukrajina gubi istočni front: Padaju važna uporišta, Rusi brzo napreduju preko Donbasa

Potpuno zauzimanje Krasnogorovke sada je samo pitanje vremena

26.04.2024. 20:12
  • Podeli:
Tan2024-04-0514251706_9 rat u ukrajini ruski tenk Russian Defense Ministry Press Service via AP-66163b4a2b8d9.webp Foto: Russian Defense Ministry Press Service via AP

Ruske snage veoma brzo napreduju preko Donbasa pa su nakon Očeretina, zauzele su Novobahmutovku na Avdejevskom pravcu fronta, a sada je ruska vojska počela da zauzima i Solovjovo.

Neki izvori tvrde da su se ukrajinske oružane snage povukle i iz Solovjova, ali za to još nema zvanične potvrde, navode ruski mediji.

Vatrostalna fabriku u Krasnogorovki ukrajinska vojska pretvorila je u moćno utvrđeno područje. Ali, sada je već zauzeta i ruske snage su u njoj.

Potpuno zauzimanje Krasnogorovke sada je samo pitanje vremena.

Ukrajinska komanda uskoro će biti suočena sa prilično teškim zadatkom, jer će joj gubitak ovog naselja stvoriti ozbiljne probleme.

Možda će jedinice ukrajinske vojske morati da se povuku u pravcu Karlovskog jezera, koje može da deluje kao prirodna barijera za ruske trupe.

Ruski vojni analitičari procjenjuju da bi sledeća linija odbrane ukrajinskih snaga mogla biti relacija Kurahovka-Gornjak-Ukrainsk i niz drugih obližnjih naselja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()