Nevreme se sručilo na Srbiju: Oluja šiba pojedine delove zemlje, kod Požege snimljen tornado

Iz više krajeva u Srbiji dolaze uznemirujuće fotografije i snimci

24.07.2024. 15:39
  • Podeli:
nevreme, vreme u beogradu, kiša, pljusak -  11 jun 2024 - TANJUG VLADIMIR ŠPORČIĆ-667d86c6a7a08.webp Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Republički hidrometeorološki zavod od jutros je nizao upozorenja na nevreme, a jaka kiša i vetar pogodili su ovog popodneva Čačak i Konarevo kod Kraljeva, kao i deo auto-puta "Miloš Veliki". Iz pojedinih delova Srbije odakle dolaze fotografije i snimci olujnog vetra koji nosi sve pred sobom.

U okolini Požege primećen je i tornado. Na snimku sa društvenih mreža se može videti da se sve smračilo, a iako tornado podseća na one u Americi, na sreću, dosta je slabijeg intenziteta.

U Čačku se nebo zacrnilo i odjednom se sručio jak pljusak praćen grmljavinom.

Jako nevreme praćeno gradom i kišom stiglo je i u Konarevo kod Kraljeva. Kako se vidi na snimku sa društvenih mreža, duva jak vetar koji savija grane i nosi kišu u mlazevima.

Na pružnom prelazu Crne međe vetar duva tolikom jačinom da pomera sigurnosnu rampu na pruzi.

Na auto-putu "Miloš Veliki" od kiše se ne vidi prst pred okom.

U Vrnjačkoj banji zbog velike količine kiše došlo je do izlivanja vode, te su ulice poplavljene. Pojedini građani komentarišu da nemaju struje.

Veći deo Srbije je danas pod narandžastim meteoalarmom zbog dve pojave - pljuskova i grmljavine

RHMZ izdao velik broj upozorenja

U ovom trenutku na snazi je čak šest upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), a poslednje je izdato u 13.10 časova na intenzivne plјuskove sa gradom i jakim vetrom koji će i dalјe će biti najčešći na području Zlatiborskog, Moravičkog i Raškog okruga, u dolini Zapadne Morave, a intenziviranje oblačnosti očekuje se i na jugoistoku Srbije, u Borskom i Zaječarskom okrugu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()