U delovima SAD proglašeno vanredno stanje zbog najavljenih tornada

Pitsburg je već pogođen jakim padavinama, a mnoge škole su zatvorene u Ohaju, Kentakiju i Indijani

03.04.2024. 09:10
  • Podeli:
tornado-g66b04784a_1920-642d514f05ce2.webp Foto: Pixabay

U nekoliko saveznih država SAD očekuju se oluje praćene tornadom, a u poslednja 24 časa najmanje devet tornada pogodilo je Kentaki, Mizuri, Ilionis i Indijanu.

Meteorolozi su najavili da će jake oluje praćene padavinama i tornadom pogoditi Ohajo i Kentaki, a guvernor Kentakija Endi Bešir u toj državi proglasio je vanredno stanje.

Upozorenja za tornado izdata su i u Džordžiji, Alabami i Misisipiju, dok je u Zapadnoj Virdžiniji oko 130.000 korisnika ostalo bez struje usled jakih vetrova i mogućeg tornada.

Izdata su i upozorenja za poplavu u regiji između Indijane i Nju Džerzija i očekuje se da će Indijanapolis, Pitsburg, Vašington i Filadelfija biti najteže pogođeni.

Pitsburg je već pogođen jakim padavinama, a mnoge škole su zatvorene u Ohaju, Kentakiju i Indijani, javlja ABC njuz.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()