Vrelina ubija na Kipru: Druga starija osoba preminula od toplotnog udara, još tri u teškom stanju

Temperature na Kipru su ove sedmice premašile 40 stepeni Celzijusovih

16.06.2024. 23:21
  • Podeli:
thermometer-4767444_1920 termometar, vrućina, leto, vreme Pixabay-63a07e158e971.webp Foto: Pixabay

Druga starija osoba preminula je na Kipru od toplotnog udara, a još tri starija pacijenta nalaze se u teškom stanju od početka toplotnog talasa pre nedelju dana kada su zabeležene rekordne temperature za jun, saopštile su danas kiparske zdravstvene službe.

Preminula je 84-godišnja žena nakon što je primljena u bolnicu u petak, preneo je AP.

Temperature na Kipru su ove sedmice premašile 40 stepeni Celzijusovih.

Visoke temperature i jaki vetrovi otežavali su gašenje požara, uključujući i požar u planinskoj oblasti jugozapadno od glavnog grada Nikozije, gde je izgorelo više od 3,2 kilometra kvadratna šume i gde vatra preti da se proširi na jedno selo.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()