Doručak iz rerne: Zapečene baget kriške u sosu od pavlake - gotovo za 20 minuta

Toliko ukusno da im nećete odoleti...

08.07.2024. 07:15
  • Podeli:
baget, brusketi, zapečeni sendviči sendvič pixabay-668a63c42b4af.webp Foto: Pixabay

Svi znamo da je doručak najbitniji obrok, pa se onda odlučite za ovaj malo jači kako biste dan započeli kako treba. Poslužite sa jogurtom, a za pripremu odvojite 20 minuta svog vremena. 

Recept je izdašan i biće dovoljno za celu porodicu. 

Sastojci

  • jedna četvrtina šolje rastopljenog putera + 3 kašike
  • baget kriške
  • pola šolje senfa
  • 1,5 šolje šunke
  • 1 šolja narezanih pečurki 
  • 2 čena belog luka
  • polovina iseckanog crnog luka
  • 2 šolje narendanog polutvrdog sira
  • 8 jaja
  • 4 šolje pavlake za kuvanje 10% mm
  • so
  • biber
  • 2 kašike seckanog svežeg peršuna

 

Priprema

Sipajte ¼ šolje putera u vatrostalnu činiju i sklonite sa strane. Svaku stranu kriški bageta namažite senfom, pa rasporedite u posudu za pečenje onoliko parčića u zavisnosti od veličine vatrostalne činije.

U velikom tiganju pržite šunku, pečurke i beli luk na preostalom puteru, dok pečurke ne omekšaju. Zatim dodajte crni luk i sačekajte da omekša.

Sipajte zatim po jednu kašiku smese iz tiganja na svaku krišku hleba i dodajte rendani sir. Dodajte na vrh i preostale kriške hleba.

U velikoj činiji umutite jaja, pavlaku za kuvanje i začinite. Prelijte tom smesom hleb i dodajte pršun. Pecite na 180 stepeni dok nož umetnut u sredinu ne izađe čist.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()