Savršena poslastica za sve svečane prilike
Drugačiji i neodoljivi desert ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiće sve goste, domaćicama je poznatiji kao kolač "Aleksandar", a ostaje misterija po kom Aleksandru je dobio ime.
Za koru:
Za fil:
Za preliv:
Rernu zagrejte na 160 stepeni. Obložite kalup folijom. U jednoj posudi pomešajte kreker, šećer i cimet, pa dodajte puter. Sjedinite pa utisnite na dno kalupa. Otopite čokoladu, pa zasebno umutite krem sir, brašno, šećer i muskantni oraščić, dok ne dobijete glatku smesu. Umutite kakao, rakiju i otopljenu čokoladu. Dodajte jaja i mutite na slaboj brzini. Gotov krem prelijte preko kore. Kalup sa kolačem stavite u veći pleh, pa dodajte malo vode. Pecite kolač oko 90 minuta, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Izvadite kalup iz pleha sa vodom. Ohladite kolač 10 ak minuta. Onda ga izvadite iz kalupa. Otopite belu čokoladu sa slatkom pavlakom, uz mešanje dok smesa ne postane glatka. Prelijte preko kolača, ali tako da preliv kaplje niz strane. Služite sa šlagom.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.