Punjena panirana paprika: Po bakinom receptu je najukusnija

Idealna za ručak

03.08.2024. 09:58
  • Podeli:
Punjena panirana paprika, bakina kuhinja 2-66adda7dab14e.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo recept za panirane punjene paprike.

Potrebno je:

  • paprike veće crvene
  • 100 gr šunke
  • 3 kašike senfa
  • 50 gr rendanog kačkavalja
  • 3 kašike brašna 
  • 3 kašike prezli 
  • 2 jaja 
  • malo soli
  • ulje

Priprema:

Papriku ispeći sa obe strane, pa je oguliti i izvaditi seme. Raseći na pola. Na dasku raširiti jednu do druge malo posoliti i premazati senfom, preko poređati listove šunke, a preko nje rendan kačkavalj. Saviti sa strane i uviti. 

Koristite veću papriku. Ako vam je paprika manja koristite malo čačkalice kao pomoć pa ih kasnije izvadite. Uvijenu u rolat.

Rolnicu paprike  seći na manje komade za dva prsta širine. Uvaljati u brašno pa u umućena jaja i prezle. 

Pržiti na umerenom ulju da lepo porumeni. Ređati u upijajuću papirnu salvetu. Jako lepog ukusa i tako hrskava.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()