Punjeni trouglići iz bakine kuhinje: Lisnati, hrskavi i puni nadeva

Nećete dočekati da se ohladi

01.08.2024. 10:51
  • Podeli:
punjeni trouglići, bakina kuhinja 6-66ab45290c1e0.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo recept za sočne trougliće pune slasnog nadeva.

Potrebno je:

  • tanke gotove kore
  • 2 jaja
  • 250 gr sira
  • 100 ml jogurta
  • malo blitve
  • ulje
  • 1/2 praška za peciva

Priprema:

Izmešati sir, jaje i malo peciva, pa dodati popareno par listova blitve, može i bez nje.

U drugi sud sipati jogurt, dodati 30 ml ulja i na vrh noža praška za peciva i izmešati.

Koru raširiti premazati jogurtom pa odozgo drugu koru i nju malo premazati, presaviti 3 puta, pa na početak staviti kašičicu nadeva sira i zaviti u trougao.

Tako sve redom i ređati u pleh. Oštrim nožem ili žiletom raseći svaki touglić po celoj dužini, malo kašičicom raširiti i daodati još jednu kašiku sira.

Premazati uljem i posuti po želji susamom. Peći na 200 stepeni C, 40 minuta. Služiti uz jogurt.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()