Savršene za brz ručak: Lepinje pune šunke i šarenog povrća, rapsodija ukusa začinjena gaudom

Lagane za pripremu i bogate ukusom

09.05.2024. 10:35
  • Podeli:
lepinje gauda bakina kuhinja-663c8a587ded5.webp Foto: Bakina kuhinja

Lagane za pripremu, bogate ukusom i savršene za svaku priliku - ove lepinje sa šunkom i povrćem postaće vaš omiljeni recept.

Potrebno je;

  • 200 ml mleka
  • 2 kašike ulja
  • 400-450 g brašna
  • 15 g kvasca
  • malo soli
Bakina kuhinja

Za nadev: 

  • 100 gr kačkavalja
  • 50 g sira kockice
  • malo crvene paprike
  • zelene paprike
  • žute paprike, 
  • 100 g šunke
  • 1 žumance
Bakina kuhinja
  •  

Priprema:

U vanglu sipati mleko, dodati izmrvljen kvasac i žicom ga izlupati da se istopi. Dodati ulje brašno i so pa zamesiti mekše testo.

Pokriti da odmori 30 minuta. Istresti na pobrašnjen sto i podeliti na tri dela.

Svaki deo oblikovati u lopticu pa pokriti da još odmori šest minuta. Svaku lopticu razviti u lepinju veličine većeg tanjira i premazati žumancetom.

Bakina kuhinja

Odozgo po sredini rasporediti rendani kačkavalj i kockice sira, staviti papriku i šunku isečenu na kockice i testo malo poprskati uljem,

Ugrejati rernu na 220 stepeni i peći 20-30 minuta.

Uživajte u finim mekanim mirisnim lepinjama sa šunkom i kačkavaljom!

Više o receptu u videu:

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()