Jednostavan za pripremu, ovaj slatkiš će još tokom pečenja ispuniti vaš dom mirisnim uspomenama
Foto: Bakina kuhinjaAko ste se zaželeli starih, dobrih ukusa i mirisa iz detinjstva - ne morate da idete dalje - iz bakine kuhinje stiže recept za kolač sa pečenim jabukama.
Jednostavno, sa divnim sastojcima, još tokom pečenja ispuniće vaš dom mirisnim uspomenama, a tek kad bude gotov - neće biti nikoga ko će moći da odoli poslastici pripremljenoj na ovakav način. Pleh u kojem budete pravili ovaj slatkiš brzo će ostati prazan, a vi ćete polizati i prste, i tanjir (i pribor za jelo ako se odlučite da ne jedete rukama) i neće vam preostati ništa drugo nego da krenete u pravljenje još jedne ture ovog kolača.
U tiganju istopiti puter pa dodati jabuke iseckane na kriške i izmešati.
Dodati malo cimeta i meda i opet izmešati.
Poklopiti i dinstati 5-6 minuta da malo omekšaju. Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo, dodati jogurt, ulje, suvo grožđe i sve izjednačiti.
Pleh premazati uljem i posuti brašnom i sipati pola testa. Rasporediti pola pečenih jabuka, pa ostatak testa.
Dodati ostatak jabuka protresti i peći na 200 stepeni Celzijusa 40-45 minuta da lepo porumeni.
Ostaviti da se prohladi pa posuti prah šećer, ili možete ukrasiti i šlagom. Uživajte u sočnosti ovog divnog i jednostavnog kolača.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







