Drugi pišu: Da li su mediji u Engleskoj realno videli pobedu Gordog Albiona protiv Srbije?

Engleski medijski servis BBC je na kraju svog prenosa uživo na sajtu imao samo dve reči - "I dišite..."

17.06.2024. 08:52
  • Podeli:
euro 2024, fudbalska reprezentacija srbije engleske - 16 jun 2024 - foto Reuters-666f5bbd10f32.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Srbije pretrpeli su minimalan poraz od Engleske u utakmici prvog kola Grupe C na Euru u Gelzenkirhenu, a jedini strelac bio je Džud Belingem u 13. minutu.

I dok je u tih prvih 20-ak minuta Gordi Albion dominirao, posle toga situacija se preokrenula. Odigrala je Srbija jako dobro, posebno u drugom poluvremenu, tako da su Englezi do kraja morali da strepe za pobedu. Imali smo i nekoliko lepih prilika posebno u tih poslednjih 15 minuta.

Zato su i engleski mediji imali svoju reč i dosta su oprezno pisali o trijumfu Engleza nad Srbima. U naslovima se često zatiču reči poput "nervozna pobeda", "možemo da dišemo"...

Engleski medijski servis BBC je na kraju svog prenosa uživo na sajtu imao samo dve reči - "I dišite...", koja govori sa kolikom nervozom su svi gledali ovaj meč na Ostrvu.

Sa druge strane, Dejli Mejl posle naslova "Nervozan start Engleske" naglašava sledeće - "Lavovi vode posle letećeg udarca Belingema kojim su snažno krenuli na Euru, ali igraju se nervima, pošto su Srbi imali energiju na samom kraju".

I "The Independent" je u svom naslovu naglasio reč "nervozno" - "Pikford spasao Lavove u nervoznoj pobedi", baš kao i The Guardian - "Belingem zaradio Engleskoj nervoznu pobedu na otvaranju".

Britanski Telegraf je stavio da je "Hitac kao metak Belingema glavom protiv Srbije doneo Engleskoj dobar početak Eura", dok je San takođe stavio "I dišite...", baš kao i BBC.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()