Srećna gubitnica: Olga Danilović u glavnom žrebu Vimbldona umesto Elizabete Koćareto

Grend slem u Londonu je na programu od 1. do 14. jula

28.06.2024. 21:36
  • Podeli:
olga danilović, 2 jun 2024 - foto Reuters-667f10a353887.webp Foto: Reuters

Srpska teniserka Olga Danilović igraće Vimbldon kao "laki luzer", pošto se Italijanka Elizabeta Koćareto povukla sa turnira, saopštili su večeras organizatori takmičenja. Danilović je juče u poslednjem kolu kvalifikacija poražena od Mađarice Dalme Galfi 6:1, 7:6 (8:6).

Međutim, posle povlačenja Koćareto, Srbija će imati predstavnicu u ženskoj konkurenciji Vimbldona. Danilović će u prvom kolu grend slema u Londonu igrati protiv kvalifikantkinje, Rumunke Anke Todoni, 141. teniserke sveta. Srpskoj teniserki će ovo biti prvo učešće u glavnom žrebu grend slema u Londonu.

Danas su protivnike dobili ostali srpski teniseri. Novak Đoković će u prvom kolu igrati protiv Čeha Vita Koprive.

Dušan Lajović će u prvoj rundi igrati protiv Bugarina Grigora Dimitrova, Miomir Kecmanović će u prvom kolu igrati protiv Indijca Sumita Nagala. Laslo Đere će se sastati sa Lukom Pujom iz Francuske.

Vimbldon je na programu od 1. do 14. jula.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()