Otkriven spomenik Predragu Leovcu: "Srbija čuva sećanje na sinove i kćeri koji poginuli za slobodu"

Potporučnik Vojske Jugoslavije poginuo je u borbi protiv albanskih terorista na Košarama

28.06.2024. 21:29
  • Podeli:
otkriven spomenik predragu peđi leovcu, predrag leovac - 28 jun 2024 - foto TANJUG MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE-667f0efa5bc69.webp Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Premijer Srbije Miloš Vučević prisustvovao je danas u Pljevljima otkrivanju spomenika pripadniku Vojske Jugoslavije Predragu Leovcu koji je stradao u bici na Košarama 1999. godine.

"Došao sam na Vidovdan da se poklonim senima Predraga Peđe Leovca neumrlog heroja sa Košara! Srbija pamti i zna ko je vjera a ko ne vjera!
Srbija će zauvek čuvati sećanje na svoje sinove i kćeri koji su svoje živote prineli radi nas i naše slobode! Neka ti je večna slava i hvala besmrtni viteže naš!", poručio je Vučević, objavljeno je na instagramu premijera.

Potporučnik Vojske Jugoslavije Predrag (Mila) Leovac rođen je 20. decembra 1975. godine u Pljevljima u Crnoj Gori. Završio je Vojnu akademiju Kopnene vojske, smer pešadija. Tokom borbenih dejstava na Kosovu i Metohiji nalazio se na dužnosti komandira voda u 53. graničnom bataljonu. 

Poginuo je u borbi protiv albanskih terorista 14. aprila 1999. godine, u rejonu sela Košare kod Đakovice. Odlikovan je Ordenom za zasluge u oblastima odbrane i bezbednosti prvog stepena. Ove godine, na obeležavanju 25 godina od pogibije potporučnika Leovca, njegovoj porodici uručena je Zlatna plaketa Ministarstva odbrane Republike Srbije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()