Lalatović pun velikih planova: Pod moranje tri boda iz Uba, pobede, trofeji i Evropa naredne sezone

Naš narod lepo kaže - nada umire poslednja...

18.10.2024. 14:51
  • Podeli:
nenad lalatović, 16 dec 2023 - T. Stojanovic ATAImages-658462f9cfa28.webp Foto: T. Stojanovic/ATAImages

Trener Vojvodine Nenad Lalatović rekao je danas pred novi debi na klupi "lala" da njegova ekipa mora da popravi defanzivu i da bude gladna i istakao da Novosađani moraju da se plasiraju u Evropu.

"Drago mi je što sam se vratio u svoju kuću i svoju Vojvodinu. Kad sam otišao pre dve i po godine, duhom nisam ni odlazio, jer je ovo klub koji volim i klub u kom volim da radim", rekao je Lalatović na konferencije za novinare, prenosi klupski sajt. 

Govorio je zatim Lalatović o meču 12. kola Superlige protiv Jedinstva koji se igra u subotu od 18 časova na stadionu "Dragan Džajić" u Ubu.

"Analizirali smo Jedinstvo i mislili smo samo na tu utakmicu, upravo zbog toga što su najteže te unapred dobijene utakmice. Nemamo čarobni štapić sa kojim ćemo da odemo na Ub gde se domaćin neće ništa pitati, to uopšte nije tako. Ub ima sjajnu ekipu sa sjajnim pojedincima i nemoguće mi je da su na toj poziciji što zbog igrača, što zbog ljudi koji vode klub kao što je gospodin Matić. Mi moramo da budemo motivisani, isto kao što će oni biti motivisani protiv nas. Ne možemo da mislimo da ćemo pobediti samo zato što nosimo dres Vojvodine", dodao je Lalatović. 

Novi-stari trener Vojvodine je istakao da odbrana mora bolje da funcioniše.

"Moramo da popravimo defanzivu, jer primamo previše golova. Primili smo po tri od Čukaričkog i TSC-a, Radničkog, izgubili smo od Novog Pazara i o tome sam pričao igračima, jer fudbal se igra u oba pravca, ne samo sa loptom u nogama. I prvo moramo da popravimo to, da ne primimo gol, a kad uspemo u tome, onda će naš kvalitet napred doneti te golove. O ofanzivnim karakteristikama ne treba trošiti reči, pričao sam o tome sa predsednikom Dragoljubom Zbiljićem i sportskim direktorom Markom Jovanovićem", istakao je. 

Govoreći o evropskoj sceni, Lalatović je rekao da je neshvatljivo da je propuštena šansa da Vojvodina igra grupnu fazu Lige konferencija, što je dva puta uspeo TSC. 

"Vojvodina naredne godine mora da igra grupnu fazu i to je moja velika želja, kao i da osvojimo trofeje i da pobeđujemo, već od subote od 18 časova i da ćemo se vratiti sa Uba sa tri osvojena boda. Ovaj tim zaslužuje da bude među prva tri u Srbiji", rekao je Lalatović.

Trener Vojvodine smatra da ekipa mora da nauči da igra u različitim formacijama, jer će sigurno tokom utakmica biti potrebe za promenama u skladu sa rezultatom.

"Ekipa mora da zna da igra u svim formacijama i mislim da je nekad trebalo da promeni formaciju na mečevima u kojima nije pobedila, recimo protiv Radničkog iz Kragujevca kad je vodila 2:0, pa i ovde protiv niškog Radničkog. Ne vidim problem u tome da kad vodimo u poslednjih 15, 20 minuta promenimo formaciju i sačuvamo pobedu", zaključio je Lalatović.

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()