Mitrović u problemu: Englezi traže najdužu suspenziju za srpskog napadača

Stručna lica u Engleskoj traže presedan, odluku koja bi bila nauk za fudbalere ubuduće

20.03.2023. 15:02
  • Podeli:
aleksandar mitrovic reuters-64184a8707341.webp Foto: Reuters

Napadač Srbije i Fulama Aleksandar Mitrović izazvao je burne reakcije engleske javnosti nakon što je zaradio crveni karton u utakmici protiv Mančester junajteda. Podsećamo, Mitrović je nakon isključenja nasrnuo na sudiju Krisa Kavanaga.

Haos na "Old trafordu" počeo je odlukom VAR da Brazilcu Vilianu pokaže crveni karton zbog igranja rukom u svom šesnaestercu. Junajted je dobio penal za poravnanje, a usledile su nesvakidašnje scene.

Unutar svega 40 sekundi trojica iz Fulama dobili su crvene kartone. Nakon Viliana, isključen je trener Marko Silva, ali i srpski napadač Aleksandar Mitrović, koji je u naletu besa nasrnuo na sudiju Kavanaga.

Mitrović je tehnički napao arbitra gurnuvši ga laktom, a onda je krenuo prema njemu sa salvom uvreda. Stoga, Kavanag ga je isključio, a stručna lica u Engleskoj traže presedan, odluku koja bi bila nauk za fudbalere ubuduće.

"Aleksandar Mitrović mora da dobije žestoku kaznu, zaslužuje 10 mečeva suspenzije", navodi ugledni "Telegraf", odnosno njegov stručni saradnik i proslavljeni engleski sudija Keit Heket.

Sudijski ekspert navodi da je Mitrović svojim suludim potezima želeo da bude u centru pažnje.

"Počeo je sa onim što je u suštini verbalni napad na Kavanagu, a onda je ostvario i fizički kontakt. Njegov stav bio je krajnje preteći. Čekamo šta će FA uraditi sledeće, ali nema sumnje da je ukaljao imidž igre. FA ima dužnost da brine o sudijama i osigura da Mitrović bude u potpunosti kažnjen kako bi poslali poruku da je ovakvo ponašanje jednostavno neprihvatljivo i da se neće tolerisati", navodi Heket.

Ništa blaži nisu ni ostali mediji. "San" je istog mišljenja, traži se kazna od 10 utakmica što znači da bi se Mitrović vratio samo u poslednjem kolu jer je Fulamu ostalo 11 utakmica do kraja sezone.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()