Danska ipak prejaka za Piksijeve Orlove: Srbija se iz Kopenhagena vraća pognute glave

Srbija je u prvom kolu Lige nacija odigrala nerešeno 0:0 sa Španijom, dok je Danska pobedila Švajcarsku 2:0

08.09.2024. 18:52
  • Podeli:
fudbalska reprezentacija danske srbije, liga nacija - 8 sept 2024 - profimedia-0905858428-66dde40be568b.webp Foto: Profimedia

Fudbaleri Srbije protiv Danske u Kopenhagenu odigrali su meč 2. kola četvrte grupe A divizije Lige nacija i zabeležili prvi poraz u ovom takmičenju - domaćin je bio bolji i slavio sa 2:0 (1:0).

Prvi deo prvog poluvremena protekao je bez većih prilika. U 24. minutu Lazar Samardžić je pokušao sa ivice šesnaesterca, ali je golman Danske Kasper Šmajhel lako zaustavio taj udarac.

Vodeći gol za Dance, koji im je bio dovoljan da na odmor odu sa prednošću, postigao je Albert Gronbek u 36. minutu igre. Glavni sudija meča Kris Kavana je puna tri minuta čekao na potvrdu iz VAR sobe da je sve čisto, a na kraju je ustanovljeno da Jusuf Poulsen, koji je asistirao, nije bio u ofsajdu.

Izgledalo je da su izbranici Dragana Stojkovića malo agresivnije ušli u drugo poluvreme, a rezervista Andrija Živković je u 54. minutu posle centaršuta Saše Lukića pokušao volej udarcem iskosa sa 15 metara, ali je šutirao pored gola.

Nada da možda možemo nešto više da uradimo trajala je sve do 61. minuta, kada je fantastičnim golom, iz makazica, prednost Danaca duplirao Jusuf Poulsen - 2:0. Posle centaršuta Kristijansena sa leve strane, napadač domaćih je zahvatio makazice i na fantastičan način poslao loptu u mrežu.

Mogao je Lukić eventualno da smanji reuzultat u 65. minutu, ali je loše šutirao sa peterca posle kornera. Ispostavilo se da su do kraja meča mreže mirovale, tako da je Srbija pretrpela prvi poraz u ovogodišnjem izdanj Lige nacija, dok su Danci zabeležili i drugu pobedu, učvrstivši se tako na čelu tabele naše grupe.

U drugom meču drugog kola grupe A4 Švajcarska od 20.45 u Ženevi dočekuje Španiju. U trećem kolu, 12. oktobra, Srbija dočekuje Švajcarsku u Leskovcu, a Španija Dansku.

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()