Počinje saslušanje za 115 optužbi protiv Mančester sitija: Klubu preti izbacivanje iz Premijer lige

Prošle sezone Premijer liga je zbog kršenja pravila kaznila Everton sa minus 10, a Notingem Forest oduzimanjem četiri boda

12.09.2024. 16:15
  • Podeli:
fk mančester siti AP PhotoDave Thompson tanjug-664a35ac090af.webp Foto: AP PhotoDave Thompson tanjug

Saslušanje povodom 115 optužbi za kršenje pravila Premijer lige od strane Mančester sitija počinje u ponedeljak, objavila je danas britanska televizija Skaj Sports (Sky Sports). 

Proces saslušanja će, kako se navodi, trajati oko tri meseca, a ako se dokažu kršenja finansijskih pravila, Siti bi čak mogao da bude i izbačen iz elitnog ranga engleskog fudbala.

Potencijalna kršenja pravila uključuju nepružanje tačnih finansijskih informacija za devet sezona, nepružanje potpunih pojedinosti o platama bivšeg menadžera Roberta Manćinija tokom četiri sezone koje je proveo u klubu od 2009. do 2013. godine, i nepružanje potpunih pojedinosti o platama igrača – uključujući bivšeg veznog igrača Jaju Turea – tokom šest sezona od 2010. do 2016. godine.

Klub je takođe optužen da nije sarađivao u istrazi i predaji dokumenata prema potrebi tokom pet sezona od 2018. do 2023. Siti je ranije negirao sve optužbe i klub ističe da da ima dokaze kojima će pokazati da nije kriv.

Prošle sezone Premijer liga je zbog kršenja pravila kaznila Everton sa minus 10, a Notingem Forest oduzimanjem četiri boda. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()