Saša Ilić zvanično potpisao za ruski klub: Legenda Partizana oblači nove boje, ali ovaj put trenerske

Ilić je prvi strani trener u istoriji kluba

04.05.2024. 13:20
  • Podeli:
saša ilić profimedia-663619cee7fc0.webp Foto: Profimedia

Srpski fudbalski stručnjak Saša Ilić imenovan je danas za trenera ruskog kluba Pari iz Nižnjeg Novgoroda, saopšteno je na zvaničnom sajtu ruskog premijerligaša. 

Kako je objavljeno, Ilić (46) je potpisao ugovor do juna 2025. godine i vodiće ekipu i sledeće sezone čak i ako izgubi status člana Premijer lige Rusije. Pari trenutno zauzima 11. poziciju na tabeli i ima dva boda više od Baltike i Orenburga, koji se nalaze na mestu koje vodi u baraž za ispadanje. 

Novi klub legendarnog kapitena Partizana je u seriji od čak šest uzastopnih poraza zbog čega je došao u situaciju da strepi za opstanak. 

Ilić je prvi strani trener u istoriji kluba osnovanog 2015. godine pod imenom Volga-Olimpijac. Od 2022. godine Pari nosi sadašnje ime. 

Ilić je u Nižnji Novgorod stigao iz grčkog Atromitosa sa kojim je nedavno osigurao opstanak u grčkoj eliti. Sedeo je ranije na klupama Čukaričkog i CSKA iz Sofije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()