Španci uzeli ceo plen protiv "azura" i prošli grupu na EP: Donaruma sačuvao Italiju od veće bruke

Fudbaleri Španije savladali su Italiju rezultatom 1:0 u utakmici 2. kola grupe B na Evropskom prvenstvu.

20.06.2024. 22:55
  • Podeli:
euro 2024, fudbalska reprezentacija italije španije, 20 jun 2024 - foto Reuters (2)-6674959d74502.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Španije savladali su Italiju rezultatom 1:0 u utakmici 2. kola grupe B na Evropskom prvenstvu. Jedini pogodak na meču postigao je Rikardo Klafjori, koji je pogodio sopstvenu mrežu u 55. minutu.

"Furija" je tokom čitavog meča pritiskala aktuelnog prvaka Evrope, a prvo uzbuđenje viđeno je u 2. minutu, kada se Niko Vilijams odlično oslobodio Di Lorenca i uputio centašut, ali je udarac Pedrija glavom zaustavio Donaruma i skrenuo loptu u korner.

Već u 11. minutu Španci su imali još jednu stopostotnu šansu. Morata se izvukao na levoj strani terena i uputio dobar centaršut, a Niko Vilijams iz neposredne blizine promašuje okvir gola.

Tempo igre je u nastavku za nijansu opao, a "furija" je ponovo zapretila preko Morate. Jamal je prošao do ivice kaznenog prostora, loptu je prihvatio Morata i šutirao, međutim Donaruma krajnjim naporom skreće čoptu u korner.

Samo dva minuta kasnije udarac je oprobao Rodri. Vezista Španije je tukao sa nekih 25 metara, ali je Donaruma ponovo bio na visini zadatka. Do kraja prvog dela susreta "furija" je još jednom zapretila, međutim promene rezultata nije bilo.

Foto: Reuters

Posle samo deset minuta igre u nastavku, Španci konačno uspevaju da materijalizuju terensku nadmoć. Niko Vilijams je prihvatio loptu na levoj strani terena i poslao oštru loptu u peterac, Morata je zakačio glavom, da bi u nastavku Kalafjori loše reagovao i smestio loptu u svoju mrežu.

U 60. minutu Jamal je mogao da duplira prednost svog tima. Šutirao je iskosa sa desne strane u dalji ugao, ali na njegovu žalost lopta je okrznula stativu i izašla van igrališta.

Igrao se 70. minut kada je Niko Vilijams imao dobru šansu za pogodak. Odlično je prošao po levoj strani, ušao u sredinu i oštro šutirao, međutim lopta je uzdrmala prečku.

Foto: Reuters

Do kraja susreta Španija je stvorila još nekoliko poluprilika, ali je rezultat ostao nepromenjen.

"Furija" je ovim trijumfom izborila prolaz u narednu fazu takmičenja sa maksimalnih šest bodova posle dva kola, dok je Italija na drugom mestu u grupi sa tri osvojena boda.

U poslednjem kolu grupe B Španci će odmeriti snage sa Albanijom, dok će Italijani na megdan Hrvatskoj.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()