U Liverpulu niko kao Salah: Srušio rekord svih legendi sa Enfilda

Pretekao i Jana Raša

15.03.2024. 12:07
  • Podeli:
Mohamed Salah-65f42a31011f7.webp Foto: AP Photo/Jon Super/Tanjug

Liverpul je u klupskoj istoriji imao veće igrače od Mohameda Salaha. Imali su Redsi "kralja Kenije" Dagliša, engleskog kapitena Stivena Džerarda, do čuvenog Velšanina Ijana Raša, ali niko pre Egipćanina nikada nije uspeo u sedam uzastopnih sezona da postigne 20 plus golova za tim sa "Enfilda".  

Upravo je taj rekord u četvrtak postavio neverovatni Salah. Postao je prvi igrač u istoriji Liverpula kom je to pošlo za rukom. Prethodno je delio ovaj rekord sa Rašom, koji je u ovoj kategoriji bio uspešan šest uzastopnih sezona, od 1981/82 do 1986/87, pa je leta 1987. prešao u Juventus.

Legendarni Velšanin se posle godinu dana vratio u Liverpul i nastavio da daje golove, najbolji je strelac u istoriji kluba sa 346 gola. Salah je trenutno peti na večnoj listi sa 206, ali je do te brojke došao posle mnogo manje odigranih utakmica (336) od Ijana Raša (660).

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()